Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЗАПОЧАТКОВАНО НОВУ ПРОГРАМУ ДОПОМОГИ У БОРОТЬБІ ПРОТИ КОРУПЦІЇ В УКРАЇНІ

ЗАПОЧАТКОВАНО НОВУ ПРОГРАМУ ДОПОМОГИ У БОРОТЬБІ ПРОТИ КОРУПЦІЇ В УКРАЇНІ
27184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це повідомили у Комітеті з питань запобігання та протидії корупції.
За результатами зустрічі Європейського Комісара з Європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнеса Хана і Міністра закордонних справ Данії Крістіана Йенсена з керівництвом українських антикорупційних інституцій та Головою Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгором Соболєвим було оголошено про нову програму, покликану надати відчутну підтримку усім українським органам із боротьби проти корупції. Підтримка охоплюватиме консультації, навчання та зміцнення потенціалу; матеріальна допомога надходитиме у формі ІТ-устаткування та програмного забезпечення.
У зустрічі взяли участь Європейський Комісар з Європейської політики сусідства і перемовин про розширення Йоганнес Хан, Міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен, Голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник; Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталя Корчак та ін.

Як зазначалося під час зустрічі, попри те, що в Україні були створені та вже розпочали свою роботу нові антикорупційні інституції, вони й досі потребують суттєвого зміцнення. Програма надаватиме необхідну підтримку цим інституціям. Допомогу у здійсненні нагляду за цими органами отримає Верховна Рада; також буде надано підтримку громадянському суспільству та медіа, аби ті могли виконувати роль своєрідних служб контролю та нагляду. Програму впроваджуватиме Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA), що має великий досвід в управлінні проектами у сфері належного врядування в Україні та за кордоном. До складу DANIDA будуть залучені інші країни-члени, зокрема з Центральної та Східної Європи. Це допоможе, зокрема, скористатися їхнім багатим досвідом та знаннями у цій сфері. Загальний бюджет програми – 16,34 млн. євро. З цієї суми внесок Євросоюзу складає 15 млн. євро, решта – кошти Королівства Данія.

 

Повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео