Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Великобританія заарештовуватиме майно іноземних корупціонерів

Великобританія заарештовуватиме майно іноземних корупціонерів
27241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наступний – 2017-й - рік Англія готується зустріти масштабною реформою у галузі боротьби з корупцією та фінансовими злочинами. Називатиметься таке нововведення «unexplained wealth order», а під його дію потраплять усі іноземці, котрі стали володарями нерухомості на території Великобританії сумнівним шляхом, тобто завдяки доходові, чиє походження не є зрозумілим та прозорим.

 

В англійських комітетах революційний антикорупційний законопроект вже вдруге розглядатиметься наприкінці поточного листопаду. Варто відзначити, що його доцільність наразі є надзвичайною, оскільки щорічний оборот фінансів у тіньовому секторі економіки Великобританії складає астрономічні 100 мільярдів фунтів стерлінгів. І левову частку цієї суми становлять саме незаконно зароблені гроші іноземних корупціонерів.

Цікаво, що до введення антикорупційної реформи вдіяти щось із прихильниками тіньових грошей Великобританія не мала жодної змоги. Справа у тому, що затягування подібних справ у суді – нажаль, звична тенденція у будь-якій країні світу. Проте, після введення «unexplained wealth order» заарештовувати майно стане можливо вже після надання англійською владою обґрунтованої підозри стосовно цього. Щоправда, мова тут йде виключно про ті об'єкти, котрі є дорожчими за 100 тисяч фунтів. Але, у свою чергу, не має значення, коли та ким вони придбані чи на кого зареєстровані.

Важливо додати, що вищезазначена реформа у Великобританії з'явилася дуже вчасно. Спираючись на вражаючі боргові зобов'язання Об'єднаного Королівства перед Євросоюзом через «Brexit», уся незаконно придбана іноземцями нерухомість переходіть у власність держави. А це - мільярди англійських фунтів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео