Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Проректор столичного вишу погорів на хабарі

Проректор столичного вишу погорів на хабарі
244659 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Керівник вимагав від абітурієнта гроші за вступ на навчання до академії. Затримали його оперативники Департаменту захисту економіки, Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернігівській області спільно з прокуратурою міста Києва.
     У службовому кабінеті правоохоронці виявили першого проректора однієї з державних академій під час одержання ним неправомірної вигоди.

     Освітянин обіцяв за отримані кошти допомогти із зарахуванням абітурієнта на другий курс заочної форми навчання. Підставою вступу мали бути фіктивні документи щодо переведення майбутнього студента з іншого навчального закладу.
     Кошти зловмисник отримував у два етапи, кожен з яких задокументували поліцейські. Керівника навчального закладу було виявлено правоохоронцями під час отримання останньої суми траншу в розмірі 18 тисяч гривень.

     Прокуратурою міста Києва за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
     Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.
     Тривають санкціоновані обшуки за місцем проживання та роботи освітянина. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео