Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Прикарпатті затримано групу хабарників серед чиновників з сільради

На Прикарпатті затримано групу хабарників серед чиновників з сільради
54585 ПЕРЕГЛЯДІВ

     180 тисяч доларів США вимагали посадовці від підприємця за виділення земельних ділянок. Затримали їх під час одержання неправомірної вигоди співробітники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчого управління обласної поліції.
     Поліцейські встановили, що посадові особи сільської ради організували механізм здирництва під час вирішення земельних питань.

     До даної схеми входили сільській голова, спеціаліст-землевпорядник та заступник голови виконавчого комітету-учасник АТО, який виступав у ролі посередника.
     Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції задокументували факт вимагання ними 180 тисяч доларів США від підприємця та одержання частини обумовленої суми. За вказані кошти пообіцяли йому виділити 2 га землі.

     Посадовців затримали поліцейські під час одержання 3-х тисяч доларів США у якості першого "внеску" за вирішення земельного питання.
     Посередника затримали в кафе поблизу сільської ради. Він встиг віддати посадовцям їх частину. Голову сільради та землевпорядника затримали у приміщенні установи.

     Співробітники Управління захисту економіки у Івано-Франківській області ДЗЕ Нацполіції та слідчого управління обласної поліції вилучили отримані ними кошти.
     Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео