Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліція викрила схему розкрадання бюджетних коштів

Поліція викрила схему розкрадання бюджетних коштів
54580 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Співробітники Управління захисту економіки у місті Києві, слідства Голосіївського відділу поліції та Київської місцевої прокуратури № 1 провели санкціоновані обшуки в управлінні районної державної адміністрації, офісах комерційних структур, а також за місцем мешкання їх керівників. Окрім документації, вилучили понад 6,7 мільйонів гривень.

     Правоохоронці встановили, що під час проведення одним із управлінь Голосіївської РДА та підконтрольного їй комунального підприємства конкурсних торгів, переможцями ставали так звані «свої» комерційні структури. Відповідно умовам укладених договорів, ці товариства проводили ремонтні роботи на об'єктах комунальної власності району.

     З метою розкрадання та привласнення грошей посадовці підписували акти з недостовірною інформацією про виконання робіт. Зокрема, завищували їх обсяги та вартість. Загальна вартість робіт склала понад 25 мільйонів гривень, які були виділені з бюджету.
     В подальшому, вкрадені бюджетні кошти конвертували через фіктивну фірму.

     На підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки в місті Києві ДЗЕ Нацполіції, слідчі Голосіївського відділу поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 1 провели санкціоновані обшуки в управлінні райдержадміністрації, комунальному підприємстві, офісах комерційних структур та фіктивної фірми, а також за місцем проживання їх керівників.

     Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, акти виконаних робіт, договори підряду, платіжні доручення, печатки, чорнові записи. Окрім того, було вилучено понад 6,7 мільйонів гривень у національній та іноземній валютах.

     Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

     На даний час сума збитків встановлюється.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео