Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Колишньому грузинському генконсулу висунуті обвинувачення в Одесі

Колишньому грузинському генконсулу висунуті обвинувачення в Одесі
109087 ПЕРЕГЛЯДІВ

Теймураза Нішніанідза, екс-генконсула Грузії, підозрюють у розкраданні державних коштів. Таку інформацію надали в Генпрокуратурі України.

У ГПУ володіють доказами, що пан Нішніанідзе разом із поплічниками у консульстві незаконно заволодів чималою сумою. Факт зафіксований на період від початку літа 2012 року до кінця осені 2013 року. Він подав до Фіскальної служби України документи, за якими держава повинна йому як іноземцю відшкодувати близько 20 млн. гривень ПДВ. У документах значилося, що генконсул і ще кілька працівників консульства закупили чимало брендового одягу різних марок у фірмових крамницях столиці та Одеси. Як відомо, іноземці мають право повернути податок на додану вартість у таких випадках.

Відповідно повна вартість, якщо б дійсно вони закупили цей товар, складала понад 100 млн. гривень. За даними прокуратури, більше половини цих придбань відбувалися, коли Нішніанідзе був поза межами України, що, у свою чергу, унеможливлює ним купівлю одягу на українській території. Крім того, підкреслюють у Генпрокуратурі, половину придбань, за даними документів, зроблена низкою фірм, які також у зазначений період не робили жодних схожих закупівель.

Попереду на пана екс-генконсула чекає обрання запобіжного заходу, який за інформацією прокуратури, передбачає взяття підозрюваного під варту. Єдиний вихід уникнути арешту – сплатити заставу, визначену законом України.

Нагадаємо, у травні СБУ провела обшук у будинку колишнього Генерального консула і в ОДА. Проти Теймураза Нішніанідза порушено кілька кримінальних проваджень. Слідство триває.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео