Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На хабарі спіймали керівника відділу експертного центру

На хабарі спіймали керівника відділу експертного центру
82422 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Чоловік вимагав 50 тисяч гривень від представника товариства за надання експертного висновку на проведення санітарних порубок лісу. Затримали його оперативники Департаменту захисту економіки, Управління захисту економіки в Дніпропетровській області спільно з прокуратурою міста Києва.
     Начальника відділу експертного центру затримали у службовому кабінеті державного підприємства під час одержання ним неправомірної вигоди.
     Експертний висновок, який за неправомірну винагороду мав надати керівник, надає право проводити санітарні та інші порубки дерев у лісосмугах, паркових та лісних зонах та підтверджує відповідність та необхідність зазначених робіт.

     Кошти отримувались у два етапи. Правоохоронці задокументували перший факт вимагання та одержання посадовцем хабара у сумі 5 тисяч гривень. Експерт затриманий «на гарячому» під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 45 тисяч гривень.
     За даним фактом прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
     Правопорушника затримано та повідомлено йому про підозру. Зловмиснику загрожує до 10-ти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.
     Тривають слідчі дії для встановлення додаткових фактів отримання неправомірної вигоди.

     Повідомляє Національна поліція України

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео