Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Харкові посадовця спіймали на хабарі

У Харкові посадовця спіймали на хабарі
136984 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Головний спеціаліст юридичного Департаменту міськради спільно з заступником начальника одного з районних відділів Державної виконавчої служби міста Харкова вимагали 30 тисяч хабара від директора товариства. Натомість гарантували зупинення виконання рішення Господарського суду щодо розірвання договору оренди та звільнення нежитлового приміщення комунальної власності. В подальшому за користування приміщенням передбачалась щомісячна «рента» посадовцям у сумі 6 тисяч гривень.

     Кошти отримувались у три етапи через директора юридичної фірми-помічника адвоката. Правоохоронці задокументували перших два факти вимагання та одержання посадовцем неправомірної вигоди у сумі 5 та 13 тисяч гривень.

     Оперативниками Департаменту захисту економіки, Управління захисту економіки (УЗЕ) у Харківській області ДЗЕ Нацполіції спільно з слідчими Нацполіції та Харківської місцевої прокуратури посадовців було затримано під час отримання третьої частини хабара у сумі 12 тисяч гривень.

     За даним фактом Харківською місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

     Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.
     Тривають обшуки за місцем проживання і роботи зловмисників та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу і повідомлення їм про підозру.
 

     Департамент захисту економіки Національної поліції України

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео