Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Водіння у нетверезому стані обходитиметься українцям у сто тисяч гривень

Водіння у нетверезому стані обходитиметься українцям у сто тисяч гривень
189678 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посилена відповідальність за водіння у нетверезому стані може перетворитись на необхідне доповнення до відповідної 286-ої статті Кримінального Кодексу нашої держави. Зокрема, мова йде про астрономічний штраф та ув'язнення у разі виникнення дорожньо-транспортної пригоди з постраждалими внаслідок нетверезого керування людиною транспортним засобом.

Важливо додати, що законопроектом передбачено введення штрафів у вигляді чотирьох-шести тисяч неоподаткованих мінімумів доходів українців – а це від 60-ти до майже 102-ох тисяч гривень, дворічних виправних робіт, шестимісячного арешту та трирічного обмеження волі, під час якого керування транспортним засобом людині суворо заборонятиметься.

Цікаво, що подібні нововведення у контексті водіння у нетверезому стані не є першими: раніше Верховна Рада України мала намір штрафувати безвідповідальних водіїв на 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (це трохи більше десяти тисяч гривень). Повернення ж права керувати автотранспортним засобом українцеві довелося б чекати цілий рік. У разі повторного правопорушення штраф збільшувався у два рази, а отримання вилучених водійських прав відбувалося лише через три роки після інциденту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео