Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Розпочато розслідування, що призвело до загибелі дітей у таборі "Вікторія"

Розпочато розслідування, що призвело до загибелі дітей у таборі "Вікторія"
82456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратура Одеської області 16 вересня розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами недбалості службових осіб районного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 367 КК України).

На теперішній час проводяться слідчі дії у Київському райвідділі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, Київській районній адміністрації м. Одеси та у Департаменті освіти та науки Одеської міської ради.

Під час слідчих заходів вилучається документація стосовно введення в експлуатацію, функціонування, перевірок у дитячому таборі "Вікторія" тощо.

Як повідомлялося раніше, Одеська місцева прокуратура № 1 спільно з органами поліції повідомили про підозру директору дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія" у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей (ч. 2 ст. 270 КК України).

Крім того співробітниками поліції затримано та спільно з прокуратурою повідомлено про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку в оздоровчому закладі.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Нагадаємо, що раніше органи прокуратури здійснили процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідували слідчі Київського відділу поліції м. Одеси за фактом порушення правил пожежної безпеки. Пожежа та вигорання одного з корпусів Одеського муніципального дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія" призвели до загибелі дітей.

У ході досудового розслідування співробітники поліції 16 вересня затримали на підставі ст. 208 КПК України директора цього закладу.

Після чого вирішувалося питання про повідомлення вказаній особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

А вже у понеділок, 18 вересня, Київським районним судом було задоволено клопотання Одеської місцевої прокуратури №1 та поліції про взяття під варту директора дитячого оздоровчого комплексу «Вікторія» без права на заставу.

Також у понеділок судом було розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу співробітниці дитячого табору, відповідальної запожежну безпеку.

Як вже повідомлялося, вказані особи підозрюються в порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей у таборі «Вікторія» (ч. 2 ст. 270 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Київський відділ поліції м. Одеси.

На теперішній час правоохоронними органами призначено та проводяться низка експертиз, спрямованих на з’ясування всіх обставин події.

Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео