Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

СБУ розпочала слідство проти російського «Лукойла»

СБУ розпочала слідство проти російського «Лукойла»
238503 ПЕРЕГЛЯДІВ

Злочин компанії оцінюється в особливо великих сумах, збитки становлять сотні мільйонів доларів. Слідство виявило, що російська компанія незаконно отримала у власність ВАТ «Оріана» - нафтохімічний комплекс України.Злочин компанії оцінюється в особливо великих сумах, збитки становлять сотні мільйонів доларів. 


Служба безпеки України розпочала кримінальну справу за ст. 191 Кримінального кодексу України проти російської компанії «Лукойл». Злочин компанії оцінюється в особливо великих сумах, збитки становлять сотні мільйонів доларів. Слідство виявило, що російська компанія незаконно отримала у власність ВАТ «Оріана» - нафтохімічний комплекс України.
На початку 2000-го року підприємство «Оріана» було збитковим, оскільки для його потужностей не вистачало сировини для переробки. Тому держава вирішила залучити приватного інвестора. ЗАТ «Лукор» - результат співробітництва «Оріани» з ТОВ "Лукойл-Нафтохім". Компанія «Лукойл» мала інвестувати 100 млн доларів. Але цінні папери, якими вона оплатила участь у бізнесі виявилися за собівартістю не такими «цінними». На той час їхня реальна вартість становила майже у чотири рази менше – лише 27 мільйонів доларів США.
За умовами співробітництва «Лукойл» мав погасити кредит в розмірі 170 млн Євро. Встановлено, що ці умови не були виконані, і позику було сплачено з державного бюджету. Будь-які спроби відкрити кримінальне дослідження блокувалося державними службовцями особливо високого рангу колишньої влади.
СБУ встановила, що у 2004 році службовці Фонду державного майна незаконно передали ВАТ «Оріана» та ЗАТ «Лукор» російській компанії «Лукойл». Таким чином держава безкоштовно передала названі підприємства стратегічного значення Російській Федерації. Чи викриють реальні імена осіб-учасників цього злочину проти України, покаже добросовісність працівників нашої народної влади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео