Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ДАЇ не беруть хабарі?

ДАЇ не беруть хабарі?
53179 ПЕРЕГЛЯДІВ

На дорогах столиці триває боротьба з хабарями: сьогодні було затримано водія, що намагався відкупитися від штрафу


На дорогах столиці триває боротьба з хабарями: сьогодні було затримано водія, що намагався відкупитися від штрафу. Інцидент стався у Голосіївському районі міста Києва. Власник авто Lanos порушив правила дорожнього руху. Безпечний водій вирішив зекономити час і проїхав на червоне світло через залізничну колію.
Червоне світло показує водію, що скоро наближається потяг і слід зупинитися і пропустити його. Проте, дане правило не розповсюдилося на героя нашої історії. Щоб уникнути штрафу та адміністративної відповідальності, водій вирішив дати хабар працівнику ДАЇ. Проте, факт підкуплення було задокументовано, на місце вирушила слідчо-оперативна група, а горе-корупціонера доставили до відділку міліції.
Як наголошують правоохоронці, скоєно два правопорушення: по-перше – факт недотримання правил дорожнього руху, по-друге, учасник подій понесе відповідальність за статтею 369 Кримінального Кодексу України – пропозиція хабаря.
Доля водія зараз вирішується. Йому вже грозить штраф за адміністративне порушення. За порушення статті 369, суд може присудити ув’язнення від двох до п’яти років без конфіскації майна чи виплату штрафу сумою від двохста до п’ятиста неоподаткованих прожиткових мінімумів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео