Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З вулиць зникнуть волонтери-попрошайки

З вулиць зникнуть волонтери-попрошайки
26643 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вони є у кожному місті, на центральних площах, у суспільному транспорті – вони волонтери і їх жалісні фрази та заклики ви почуєте ще здалеку


Вони є у кожному місті, на центральних площах, у суспільному транспорті – вони волонтери і їх жалісні фрази та заклики ви почуєте ще здалеку. Не всі ризикують кидати гроші в їх прозору скриньку, адже не зважаючи на оберемок документів, ми не можемо бути на 100% впевнені, що кошти підуть саме на лікування тих чи інших осіб.
Від сьогодні Верховна Рада зобов’язує платити офіційним волонтерським організаціям податки.
Як зазначають народні обранці, не будуть відраховувати відсоток у казну лише ті фонди, які ввійдуть у список КабМіну. Дані списки будуть створюватися в ручному режимі.
Загалом, ідеєю задоволені не всі благочинні організації. Ганна Гулевська-Черниш, голова Українського форуму благочинності, вважає, що навіть у Європі, де абсолютно всі організації знаходяться під контролем держави такої практики немає. За її словами, благочинність взагалі не повинна обкладатися податком, адже зникне сама ціль такої допомоги.
«Такий закон у нас в Україні вже давно створили: ще пів року тому, але ніхто за 6 місяців, що є в принципі тривалим терміном, не зайнявся розробкою механізму його впровадження. Що взагалі будуть собою являти ці списки, створені вручну? Це безумовно ускладнює життя легальних волонтерських організацій. Крім того, є інформація, що перевага у списках КабМіну буде надаватися міжнародним волонтерським організаціям» - скаржиться Ганна і акцентує увагу на тому, що це не зменшить в принципі корупції серед волонтерських організацій, а посилить дискримінацію та знівелює авторитет легальних фондів перед українцями.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео