Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кому вигідно затягувати призначення голови антикорупційного бюро?

Кому вигідно затягувати призначення голови антикорупційного бюро?
212256 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 дні тому повинна була закінчитися перевірка кандидатів на посаду голови антикорупційного бюро. Перевіряти мали 5 інстанцій: МВС, Мін’юст, Державна фіксальна служба, МОЗ та Міносвіти


4 дні тому повинна була закінчитися перевірка кандидатів на посаду голови антикорупційного бюро. Перевіряти мали 5 інстанцій: МВС, Мін’юст, Державна фіксальна служба, МОЗ та Міносвіти. Серед 167 претендентів повинні були обрати 3 найкращих кандидатів. Після всієї процедури Президент мав обрати єдиного на дану посаду, але кандидати на вакантну посаду не пройшли ще й первинного відбору.
Як свідчить один із членів відбіркової комісії – Євгеній Захаров, уся процедура повинна була пройти дуже швидко: «Нас запевняли, що при бажанні можна зробити усе за день-два. Але результат ви бачити самі. З чим це пов’язано – я не знаю.»
Коли саме закінчиться перевірка, не знає й інший член комісії – Віктор Мусіяка, юрист та професор права. Він стверджує, що комісія зробила все можливе, щоб прискорити роботу.
Паніку підіймає голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Він вважає, що через затягнення процесу, можуть відбутися махінації зі списками кандидатів на вакантну посаду, тобто у незатверджені списки є шанс «влити» нових кандидатів.
Вигідним такий крок є для VIP-кандидатів, проте їх прізвища комісія відбіркового бюро воліє не розголошувати.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео