Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екоінспекція та знищення українських морів

Екоінспекція та знищення українських морів
79799 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екологічне життя цілої країни залишилося під загрозою через особисті інтереси екоінспекції. Розслідування діяльності, або, вірніше, бездіяльності даного органу відкриває дедалі більше шокуючих речей. 


Не дарма кажуть, що вода – це життя. Екологічне життя цілої країни залишилося під загрозою через особисті інтереси екоінспекції. Розслідування діяльності, або, вірніше, бездіяльності даного органу відкриває дедалі більше шокуючих речей.
Кінець 2014 року. Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко зустрічається з громадськими діячами, бізнесменами, представниками сфери морського транспорту, щоб виявити лише одне питання: як можна спільно перекрити кисень корупційним схемам екоінспекцій.
Щоб краще зрозуміти проблему, одразу зазначимо, що екоінспекції займаються перевіркою, так званих ізольованих баластних вод. По великому рахунку, спеціалісти перевіряють рівень шкідливих речовин у використаній воді.
Радник Міністра екології Вадим Терещук пояснює, що жодна з екоінспекцій в Україні не веде якісного захисту довкілля. Досі немає звіту, щодо екологічного стану Чорного та Азовського морів, а також жодному судну за останній рік не було заборонено скидати воду в наші моря. Терещук зазначає, що окрім тотальної бездіяльності, екокомісія не давала змогу працювати приватним підприємцям, обмежуючи їх діяльність необумовленими перешкодами. Більше того, екокомісії використовували застарілі стандарти перевірки, усупереч тому, що Україна підписала вже не один договір, щодо захисту довколишнього середовища з ЄС.
Тим не менш, рішення було прийнято одне: встановити нові норми проведення вимірювань та обмежити діяльність екоінпекторів. Вже починаючи з березня, в силу вступив наказ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів у сфері здійснення державного екологічного контролю», який не тільки диктує новий регламент роботи екоінспекцій, а також нарешті встановлює на законодавчому рівні термін «ізольовані води баласту». Проте, ще досі до Міністерства екології надходить інформація, що окремі особистості продовжують брати хабарі.
Реакція була відповідна: «Зрозуміло, що проблеми, які існували в галузі протягом більш як 20 років подолати за 1 день неможливо, однак Міністерство буде робити все можливе аби припинити злочинні схеми, що були запроваджені минулою владою», - наголошує Терещук.
Міністерство екології просить, щоб громадяни повідомляли про всі факт хабарництва та порушень з боку екоінспекції.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео