Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лев Парцхаладзе: Стоп корупції в Київській області!

Лев Парцхаладзе: Стоп корупції в Київській області!
53336 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 квітня. Український дім. Члени Київської обласної державної адміністрації зібралися на брифінгу, присвяченому боротьбі з корупцією у Держземагенствах та Держреєстрах.


16 квітня. Український дім. Члени Київської обласної державної адміністрації зібралися на брифінгу, присвяченому боротьбі з корупцією у Держземагенствах та Держреєстрах.

 
Своєрідним модератором зборів став перший заступник Київської обласної держадміністрації – Лев Парцхаладзе.
«Неможливо перемогти корупцію в цілій державі, якщо вона буде існувати в кожному регіоні, області, місті, селі», - розпочинає засідання пан Парцхаладзе. В ході брифінгу була продемонстрована презентація: перед чиновниками, громадськими активістами та представниками ЗМІ на великому екрані постає реальна історія українця, який хотів побудувати дім для своєї родини, але корумповані схеми місцевих чиновників повністю зупинили процес.
«Ви всі бачили, як конкретна корупційна схема органів залишила нашого громадянина без даху над головою. Україна за рівнем корумпованості посіла 142 місце з 176 можливих. Це ж просто недопустимо для європейської держави! Зараз ми розробили дії, щоб кожен українець мав змогу отримати належним чином адміністративну послугу в нашій області та не стати жертвою махінацій», - зазначає Парцхаладзе.
До методики подолання корупції входить:
1. Боротьба з компаніями-посередниками, які за нереальні суми грошей пропонують майже підпільно зробити потрібні для забудови документи.
Зараз Лев Парцхаладзе та Максим Мартинюк особисто провели моніторинг 200 компаній і виявили, що керівниками, так званих, «компаній-посередників» були родичі посадовців чи навіть ті ж самі чиновники, що штучно затримували оформлення документів і пропонували робити все необхідне саме через посередників. Всі прізвища були оголошені окремим списком на брифінгу.
2. Створення єдиного геопорталу з усією необхідною інформацією: від характеру ландшафту до коротких персональних відомостей про забудовників краю.
3. Підвищення рівня сервісу обслуговування громадян: «Нам потрібно, щоб в Україні чиновники у Держземагенстві, Держреєстрах посміхалися і були раді кожному клієнту. Наші адміністрації повинні брати приклад з Грузії та Естонії. Ми всіляко будемо сприяти тому, щоб створювалися електронні черги, поширювалася звітна інформація про роботу органів. В майбутньому хочемо створити навіть кафетерії та дитячі кімнати в адміністраціях, щоб черга для нас була не каторгою, а звичною та приємною справою», - коментує Парцхаладзе.
Найголовнішим є те, що Київоблдержадміністрація має за мету ліквідувати необізнаність в законах українців: на даний момент вже створено: номери правових консультацій, 20 працюючих офісів з юридичної допомоги громадянам. Більше того, планується введення семінарських занять з метою ознайомлення з необхідною інформацією.

 

В ході брифінгу було вирішено сприяти подальшій глобалізації всіх ресурсів.
«Нам треба об’єднатися, щоб подолати корупцію. Ми задіємо волонтерів та правоохоронців, які будуть повідомляти нам про випадки корупції в органах. Лише так можна забезпечити повноцінний контроль українських органів. Така система прекрасно прижилася в Канаді та США. Думаю, в Україні цей рух також набуде вагомого значення», - зазначає директор Американського центру права при Національному університеті ім. Тараса Шевченка Олександр Комаров.
Щодо перспективи роботи нової системи висловився голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра, – він заявив, що всіх «нечистих на руку» чиновників будуть з ганьбою лишати посад, конфіскувати майно. Більше того, у рамках боротьби з корупцією до кінця травня Київобладміністрація проведе виїзні наради з представниками найменших адміністративних одиниць з метою збору інформації, як для ліквідації махінацій з документами, так і для створення геопорталу.
«Ми не зробимо одну ідеальну реформу, але ми здійснимо конкретні кроки, щоб локально перемогти корупцію в області. Київська обладміністрація та наші реєстраційні органи стануть зразком для всієї держави. Корупцію буде ліквідовано», - завершив брифінг Лев Парцхаладзе.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео