Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депутати розповіли, про боротьбу з корупцією в уряді

Депутати розповіли, про боротьбу з корупцією в уряді
53233 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз акцент робиться на тому, щоб викорінити корупцію в уряді, депутати мають свою власну точку зору, як знищувати корупцію серед своїх же.


З нею борються 20 років, а вона знову виникає то тут, то там. Здається, ця гра – безкінечна. Зараз акцент робиться на тому, щоб викорінити корупцію в уряді, депутати мають свою власну точку зору, як знищувати корупцію серед своїх же.
Представники блоку Петра Порошенка вважають, що зараз держава вже зробила значний поступ у боротьбі з корупцією, адже вже було створено комітет боротьби з корупцією. Проте, як зазначають народні обранці – це далеко не останній крок, який має зробити уряд.
«Нам треба просту і публічну систему роботи уряду, яку зрозуміє кожен українець. Вже створили незалежний від центральної влади орган, що буде розслідувати махінації серед вищих щаблів влади, проте, ми вважаємо, що саме децентралізація влади зробить значний поступ у ліквідації локальних махінацій. Люди будуть тепер жити зі своїми урядовцями в одному місті чи селы. Кожного будуть знати особисто, то ви думаєте ці чиновники ризикнуть щось вкрасти у свого сусіда? Однозначно, ні», - коментує позицію фракції БПП, нардеп Тарас Юрик.
Об’єднання «Народний фронт» вважає, що тепер запорукою успіху у боротьбі з корупцією стануть ініціативи нового голови Антикорупційного бюро. Зараз, на думку НФ слід особливо пильну увагу приділити правоохоронним органам, адже саме місцеві прокуратури, зазвичай і стають інкубатором корупції.
Радикали ж вважають за необхідне негайно оновити склад Конституційного суду, за словами політиків: «Там присутні люди, що знущалися над нашою Конституцією у 2010 році. Чому вони досі сидять на своїх посадах? Кому вони заплатили, щоб утриматися там?», - наголошує радикальна партія.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео