Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Антикорупційне бюро перевірить щонайменше 300 депутатів

Антикорупційне бюро перевірить щонайменше 300 депутатів
212485 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новообраний голова АБ, Артем Ситник, запевняє, що одним із способів відмовитися депутатам від тіньового заробітку – це подання декларацій про доходи. 


Є така приказка: «Навіщо обороняти вежу, якщо всередині є зрадники?». Чи можемо ми побудувати державу без корупції, якщо самі ж гаранти антикорупційних законів безсовісно «уводять» з-під носу українців державне добро?
У них є бізнес, їм платять високі зарплати, а вони продовжують брати хабарі. Деяким нашим депутатам, здається, завжди буде мало і завжди чогось буде не вистачати. Навіть створення антикорупційного бюро не заважає їм жити по-старому.
Які ж важелі будуть в Антикорупційного бюро для протистояння корупції серед високопосадовців?
Новообраний голова АБ, Артем Ситник, запевняє, що одним із способів відмовитися депутатам від тіньового заробітку – це подання декларацій про доходи. Він зазначає, бо тепер кожен пункт буде перевірятися окремо, а не записати хоча б одну зароблену копійчину в народний обранців не вийде: всі кого АБ підозрює у тіньовому заробітку – будуть детально перевірятися. Тепер, за словами голови Антикорупційного бюро, у депутатів є вибір: або займатися законною діяльністю, отримувати зарплатню, або приходити на допити до членів АБ.
Члени АБ не бояться, що ситуація може показатися трохи і абсурдною, адже перевіряти хочуть всіх депутатів і по різним каналам. Буквально борці з корупцією обіцяють звертати уваги на те, скільки разів на тиждень/місяць/рік народні обранці можуть собі дозволити одяг дорогих закордонних брендів.
До всього цього політики хочуть додати реформу виборчої системи, головною метою якої буде створення відкритих виборчих списків і скасування проходження по мажоритарному округу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео