Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чиновник чи махінатор: як сьогодні намагалися обібрати в Києві одну з кав’ярень

Чиновник чи махінатор: як сьогодні намагалися обібрати в Києві одну з кав’ярень
186096 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо ви змогли відкрити торгівельну чи харчову «точку» - чекайте, що до вас будуть регулярно навідуватися різні бюрократи, які будуть вимагати ряд документів, або, як сталося у нашому випадку – хабар.


Що таке бізнес в Україні? Це митарство з документами, різними інспекціями та органами влади. Якщо ви змогли відкрити торгівельну чи харчову «точку» - чекайте, що до вас будуть регулярно навідуватися різні бюрократи, які будуть вимагати ряд документів, або, як сталося у нашому випадку – хабар.
До віконця, підходить чоловік з фотоапаратом і заявляє, що він з відомства, яке займається збереженням міської архітектури. Не показуючи ніяких документів, починає вимагати ряд свідоцтв, що має йому на місці надати продавець. На прохання баристи показати посвідчення, чолов’яга дістав фотоапарат, де є знімки меню, прикріпленого до стіни кав’ярні і почав зі скандалом виясняти, чому воно там висить.
Справа в тому, що сама торгівельна точка представляє собою приватне підприємство, яке викупило приміщення і сплачує податки за користування своєю територією. Вивіска, що знаходиться поруч є нічим більшим, ніж меню. Псевдо-інспектор декілька раз зауважив, що він, як вповноважена особа, вбачає у борді рекламу, яку не дозволено, за його словами тут розміщувати.
Продавчиня зазначає, що всі документи є, демонструє свідоцтво. На прохання чолов’яги дати йому ці буквально на руки (оригінали) – вона відмовляє, на що слідує наступне: «Я ваші вивіски просто демонтую. Ось так».
Самі власники кав’ярні зазначають, що такі візити люди без посвідчень наносили не раз і що разу погрожували ледь не весь заклад закрити, при цьому неоднозначно натякали на хабар.
«У нас є всі необхідні документи. Всі відомства про це знають. Якщо наступного разу знову прийдуть якісь особи – ми викличемо міліцію. Нехай вже правоохоронці встановлюють хто це і якщо це чиновник, що вимагає хабар – нехай карають по закону».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео