Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

СБУ затримала офіцерів, що помагали призовнику «відкосити» від служби в АТО

СБУ затримала офіцерів, що помагали призовнику «відкосити» від служби в АТО
239253 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ на Чернігівщині затримала офіцерів, які за певну винагороду «допомогали» призовнику не потрапити до зони АТО.


Кому війна, а кому – мати рідна. Це прислів’я старе, як світ. Точніше, як корупція в Україні. СБУ на Чернігівщині затримала офіцерів, які за певну винагороду «допомогали» призовнику не потрапити до зони АТО.
Цю історію розповів радник голови СБУ Маркіян Лубківській на своїй сторінці у фейсбуці.
«І знову про хабарників серед правоохоронців», - так починає своє повідомлення пан Лубківський.
«Проштрафилися» на цей раз офіцери штабу Чернігівського прикордонного загону. Військові пообіцяли призовникові, що отримав повістку, яка зобов’язувала його служити в АТО, що новобранець зможе не їхати воювати на схід: за певну суму його обіцяли «пристроїти» до лав прикордонної служби.
«Вони обіцяли людині, що за 25 тисяч гривень вона не поїде служити до зони АТО,а залишиться у складі прикордонної служби. Офіцери зловживали своїм службовим становищем, вимагали гроші, тому і повинні бути покарані», - пише радник голови СБУ.
Махінація, як всі ми зрозуміли – не вдалася. За словами Лубківського, одного з зловмисників затримали прямо на місці: під час передачі обумовленої суми у 13 тисяч гривень. Зараз триває досудове розслідування. Попередньо вдалося встановити, що винні будуть проходити за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що означає - одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням.
Маркіян Лубківський зазначає, що зараз існують «гарячі» лінії СБУ, куди всі громадяни зможуть звернутися у разі виникнення такої і подібної ситуації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео