Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посадовців-хабарників можна тепер знімати на приховану камеру

Посадовців-хабарників можна тепер знімати на приховану камеру
26735 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як довести, що з вас стягнули хабар? Ідеальний спосіб – зафільмувати або сфотографувати «процес». Верховна рада офіційно дозволила фіксувати отримання хабаря на аудіо – та відео пристрої.


Як довести, що з вас стягнули хабар? Ідеальний спосіб – зафільмувати або сфотографувати «процес». Тепер вже можна не думати: законно це чи ні, адже Верховна рада офіційно дозволила фіксувати отримання хабаря на аудіо – та відео пристрої.
Так було зазначено у законі №1165 про введення інституту громадського звинувачення. За становлення законопроекту проголосував 231 народний обранець, при необхідному мінімумі 226 голосів.
Як же тепер ми, прості громадяни, зможемо допомагати державі викрити корупціонерів?
По-перше, законом визначено, що зйомка прихованою камерою є неофіційним засобом отримання інформації, проте ці матеріали можуть бути серйозно розглянуті під час слідства чи судової тяганини. По-друге, за новим законом подати позов з наявними доказами може будь-яка фізична чи юридична особа. Логічно, що та, що безпосередньо є потерпілою від свавілля чиновника. Слід неодмінно зазначити, що також звернутися до правоохоронних органів тепер зможуть і люди, які потерпілим, на щастя, не стали, але мають достовірну інформацію про злодіяння над іншими.
Щодо спеціальних технічних засобів, то тут слід зазначити, що даним законом знято заборону на збут та придбання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Більше того, виключено статтю, яка регламентувала адміністративне порушення за зберігання подібних засобів фіксації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео