Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Антикорупційне бюро хочуть зробити підконтрольним

Антикорупційне бюро хочуть зробити підконтрольним
186119 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Знову ці політичні схеми», - приблизно так відреагували українці у мережі на те, що будуть введені зміни до закону «Про прокуратуру».


«Знову ці політичні схеми», - приблизно так відреагували українці у мережі на те, що будуть введені зміни до закону «Про прокуратуру».
З одного боку, звісно є позитивні моменти, такі як скорочення чисельності працівників, наприклад. Проте, у цій великій бочці меду знайшлася і ложка дьогтю. Експерти Центру протидії корупції вважають, що новий закон зробить Антикорупційне бюро залежним від Генеральної прокуратури, що в принципі суперечить філософії створення даного органу.
«Якщо уважно все прочитати, то ви все зрозумієте одразу», - розповідає голова правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін і додає: «Вони фактично прибирають головну засаду обрання людей до Антикорупційного бюро. Якщо цей закон приймуть – зникне прозорість конкурсу серед кандидатів».
Справа в тому, що за новим законопроектом членів комісії, яка обирає працівників Антикорупційного бюро буде призначати Генеральний прокурор, парламент та Президент. Якщо до законодавчої та виконавчої гілки влади у Центру протидії корупції претензій – немає, то щодо ГПУ виникає багато питань.
«Закон пройшов вже перше читання. Якщо його підтримують депутати ще й у наступних читаннях, то фактично всі антикорупційні заходи будуть знівельовані», - зазначають у Центрі протидії корупції.
Слід зазначити, що законопроект у першому читанні підтримали 265 народних депутатів. Тим не менш, окремі фракції просять розглянути вимоги Центру протидії корупції, а також внести поправки до законопроекту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео