Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дніпропетровські громадські активісти хочуть змусити студентів здавати сесію без хабарів

Дніпропетровські громадські активісти хочуть змусити студентів здавати сесію без хабарів
26741 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпропетровські громадські активісти вирішили боротися з корупцією ледь не на найнижчих її проявах: у ВНЗ.


Університети без корупції, держустанови без черг, а чиновники ввічливі та привітні – звучить для нашої держави досить неправдоподібно. Поки що. Дніпропетровські громадські активісти вирішили боротися з корупцією ледь не на найнижчих її проявах: у ВНЗ.
Якщо ви навчалися в інституті чи університеті, то пам’ятаєте, як просили здати гроші на ремонт, папір для деканату, а деякі викладачі взагалі пропонували купити книжку за «бали». Це, до речі, не найгірший прояв корупції у ВНЗ. Куди гірше, коли студентам пропонують за певну суму здати сесію.
«Викладач запропонував скласти тест тим, хто претендує на п’ять. Я разом, зі своїми одногрупниками вирішила його складати. Результати були невтішні. Викладач сказав, що я з таким успіхом не здам його предмет на «відмінно», проте запропонував за «бали» купити його літературу та наукові журнали. Все це мені вийшло у 500 гривень. До речі, ще й дешево, як для мого ВНЗ», - розповідає одна зі студенток українського університету.
Таких випадків – безліч. Тому Дніпропетровська організація «Стоп хабар» і вирішила боротися своїми методами з нечесними викладачами, та й зі студентами, які не проти перекрити бал за допомогою грошей.
«Зараз настав час літньої сесії, тому наші активісти вирішили боротися з корупцією на рівні ВНЗ. Ми створили сайт, де всі, хто став жертвою вимагання хабаря можуть як і анонімно, так і з відміткою своїх персональних даних розповісти про випадок корупції. Вся інформація буде передаватися до правоохоронних органів», - розповідає голова організації Едуард Якушкін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео