Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інтернет-магазини – розсадник махінацій

Інтернет-магазини – розсадник махінацій
26750 ПЕРЕГЛЯДІВ

Купити в Інтернеті стало надзвичайно зараз просто: достатньо мати кредитну картку, свій власний акаунт і бажання придбати ту, чи іншу річ


Купити в Інтернеті стало надзвичайно зараз просто: достатньо мати кредитну картку, свій власний акаунт і бажання придбати ту, чи іншу річ. Тим не менш, не всі магазини дотримуються чесної політики, щодо своїх покупців.
Найпоширеніший вид махінації – це «повернення товару з браком». По великому рахунку, купівля в Інтернеті сама собою представляє «кота у мішку», адже ніхто, звісно, крім самого продавця, не може власноруч оцінити якість товару. Зловмисники часто відправляють товар на обмін, начебто знайшли браковану деталь. Насправді продавцям приходить зовсім інший пакунок, ніж вони відправляти.
Для тих магазинів, що мають представництво в офісі і передають свій товар особисто в руки покупцю – теж є ризик. Він полягає у крадіжці виробу. Людина може прийти, подивитися замовлений товар, а потім заявити, що їй необхідно показати товар матері, подрузі, директору, які знаходяться, звісно не в офісі. Людина потім просто тікає з товаром.
І на останок – найпоширеніший вид: махінації з карткою. Продавець просить оплатити товар і продемонструвати чек. Товар оплачується. Фото чека присилається на вказану адресу, а товар, звісно, ніхто не відправляє.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео