Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Остап Семерак: Жодне місто в Україні зараз не готове сортувати сміття

Остап Семерак: Жодне місто в Україні зараз не готове сортувати сміття
247264 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна не готова до роздільного збору сміття, але це не означає, що вирішення проблеми зі зборомта утилізацією відходів має переноситися щоразу на наступний рік. Про це в ексклюзивному інтерв'ювиданню 'Дзеркало тижня' сказав Міністр екологіі та природних ресурсів Остап Семерак.

Він зазначив, що в Україні на даний момент відсутні елементарні речі для запровадження сортуваннятвердих побутових відходів. "Хоча б тому, що немає контейнерів для такого сортування. Наприклад, тільки в Одесі їх потрібно близько 50 тис", - зазначив Остап Семерак, зауваживши, що нова модель поводження зтвердими побутовими відходами передбачатиме збільшення зборів за утилізацію сміття. Населення не хотілоб значного збільшення зборів, але воно неминуче", - пояснив Міністр екологіі та природних ресурсів.

Коментуючи можливість запровадження моделі роздільного збору ТПВ у 2018 році, він зазначив, щов парламенті зараєстрований законопроект, який передбачає можливість перенесення на один рік термінузаборони захоронення відходів в Україні."Ми не підтримуємо такого перенесення", - сказав Остап Семерак та висловив сподівання, що профільне Міністерство (Мінрегіонбуд) активізує свою роботу у цьому напрямку.

Міністер екології також зазначив, що у парламенті нині знаходяться близько 30 законопроектів, якірегулюють поводження з різними видами відходів (не лише ТПВ). "Спочатку маємо ухвалити Національнустратегію управління відходами, а лише потім ухвалювати закони, що її наповнюють", - підсумував Остап Семерак. Він повідомив, що документ пройшов погодження з усіма заінтересованими ЦОВВ і найближчимчасом буде передано на розгляд Уряду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео