Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Олександр Горган нагородив відзнаками Президента України волонтерів київщини

Олександр Горган нагородив відзнаками Президента України волонтерів київщини
137495 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 жовтня 2017 року, напередодні державного свята Дня захисника України, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган та радник Міністра соціальної політики України Олексій Ліпіріді нагородили волонтерів Київської області відзнаками Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

За словами очільника Київщини, відзначення Дня захисника України – «це нагода продемонструвати особливу увагу, надзвичайно шанобливе ставлення і визнання героїчності подвигу захисників, які боронять державу зараз і які віддали життя за неї». Адже «мирне життя всіх присутніх, мирне життя усіх мешканців Київщини і усіх громадян України сьогодні залежить від захисників нашої держави, які, жертвуючи своїм життя, зараз на східних кордонах України стримують агресію ворога».

Під час заходу Олександр Горган наголосив на особливій значимості подвигу волонтерської спільноти, від якої сьогодні не меншою мірою залежить мир на нашій землі: «Волонтери, всі хто допомагає волонтерам, капелани, батьки, діти, всі – сьогодні в Україні є частиною великого фронту, який огортає всю країну. Вони однозначно є Героями».

Як зазначив голова облдержадміністрації, Київська область сьогодні є однією із лідерів волонтерсь кого руху в Україні. До цього руху належить і державна влада Київської області, яка з грудня 2016 року проводить акцію «Київщина – захисникам України». Уже двічі технічна допомога від усієї Київської області була доставлена нашим військовим у зону проведення АТО. Наразі формується наступний вантаж допомоги військовим, який буде направлено у грудні 2017 року.

Олександр Горган повідомив: «Київська область зараз одна з небагатьох регіонів України, де ініційовано спеціальну, цільову програму соціальної підтримки бійців АТО, членів їх родин. Ця комплексна програма охоплює і бійців, які були в зоні проведення антитерористичної операції, і тих, хто зараз воює, і, звичайно, членів родин загиблих, поранених. Також у програмі передбачена допомога родинам Героїв Небесної Сотні, учасникам Революції Гідності, які отримали каліцтва».

Радник Міністра соціальної політики України Олексій Ліпіріді висловив глибоку вдячність усім волонтерам, які з самого початку ворожої агресії допомагали нашим захисникам.

«Волонтери – це унікальне явище для нашої країни, це єдина сила нашого українського народу. Саме завдяки вашій допомозі багато хлопців сьогодні живуть, вони живі. Я пишаюся тим, що сьогодні можу з Київською обласною державною адміністрацією сказати вам велике Дякую! За те що ви зробили, за те що ви є, за те що ви продовжуєте робити», – сказав Олексій Ліпіріді.

У своє чергу, радник голови Київської обласної державної адміністрації, колишній командир 25 окремого механізованого батальйону «Київська Русь» Андрій Янченко наголосив, що волонтер «це та людина, яка віддала частину себе фронту, віддала частину себе майбутній перемозі. Я впевнений в тому, що кожна людина, яка хоч трішки, навіть не грошима, а своїм часом вклалася в майбутню перемогу, вона також волонтер».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео