Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хмельниччн забезпечать санаторними путівками,- ОДА

Хмельниччн забезпечать санаторними путівками,- ОДА
27604 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 жовтня відбулася всеукраїнська селекторна нарада щодо належної організації у 2017 надання послуг санаторно-курортного лікування учасникам АТО, особам з інвалідністюю, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи та ефективного використання бюджетних коштів, передбачених на оздоровлення зазначених осіб за участю начальника управління у справах ветеранів війни та учасників АТО Мінсоцполітики ОлександриТарасової, представників Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції та Фонду держмайна.

Від облдержадміністрації участь в нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська.

У ході наради заслухано інформацію з областей щодо стану забезпечення пільгових категорій путівками на санаторно-курортне лікування, обговорено проблемні питання, з якими органи соцзахисту стикаються під час вказаної роботи. Представниками Мінсоцполітки наголошено на необхідності прискорити темпи освоєння бюджетних коштів, що виділені на закупівлю путівок, щоб запобігти їх поверненню в кінці бюджетного року.

Як зазначила Світлана Лукомська, вказана робота в області проводиться згідно плану,а процедура щодо укладання договорів та закупівлі путівок для інвалідів загального захворювання, інвалідів з дитинства, інвалідів-спинальників, учасників бойових дій, постраждалих в зоні АТО, знаходиться на постійному контролі.

На обліку в органах соціального захисту населення станом на 15.10.2017 року перебуває 92 456 осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства, у тому числі8016 осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства першої групи та1676 осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку.

Для забезпечення санаторно-курортними путівками перебуває на обліку 4903 осіб з інвалідністю, в тому числі1028 осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства першої групи та 141 особа з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку.

На сьогоднішній день укладено 327 угод про надання послуг із санаторно-курортними закладами, в тому числі 51 угода для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку, та 6 угод для осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства.

Кількість осіб, які отримали санаторно-курортне лікування за звітний період складає 289 осіб, із них 30 інвалідів-спинальників, та 5 осіб, які супроводжують інвалідів І групи.

Загальна кількість постраждалих учасників антитерористичної операції по області станом на 01.10.2017 року становить 10 478, із них перебувають на обліку для отримання санаторно-курортного лікування у 2017 році – 476 осіб.

Запланована кількість осіб з числа учасників АТО, які можуть бути забезпечені санаторно-курортним лікуванням,складає 234, на даний час пройшли курс санаторно-курортного лікування 66 учасників бойових дій, постраждалих в зоні АТО, із них 6 осіб з інвалідністю. Загальна сума витрачена на оздоровлення зазначеній категорії осіб становить більше 400 тисяч грн.

На сьогоднішній день договори на закупівлю санаторно-курортних путівок для учасників бойових дій, постраждалих в зоні АТО укладені із 17-ма санаторно-курортними закладами .

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео