Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хмельницька область: Протягом січня-жовтня 2017 року виплачено борги із заробітної плати на суму пон

Хмельницька область: Протягом січня-жовтня 2017 року виплачено борги із заробітної плати на суму пон
137563 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні під головуванням першого заступника голови Хмельницької адміністрації Володимира Кальніченка відбулося спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська повідомила, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у серпні поточного року у порівнянні до січня місяця по області зросла на 913,8 грн. або на 18,2% і склала 5941,2 гривень.

Що стосується легалізації трудових відносин, то протягом січня- вересня 2017 року в області проведена відповідна робота, за результатами якої виявлено 496 порушень.

Зареєстровано 3514 суб’єктів підприємницької діяльності, 1978 трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками та 2411 трудових договорів з найманими працівниками у юридичної особи. Відтак, реалізація вжитих в області заходів дала змогу вивести з «тіні» 7903 особи.

Щодо виплати заборгованої заробітної плати, то протягом січня-жовтня 2017 року повністю виплачено борги із заробітної плати працівникам 9 підприємств на суму понад 814 тис. гривень.

Станом на 01 вересня поточного року за сумою боргу область посіла 4 місце серед регіонів України.

Станом на 01 жовтня 2017 року в області залишається 17 підприємств-боржників із загальною сумою заборгованої заробітної плати 5,6 млн. гривень.

Далі членами комісії обговорено питання про забезпечення контролю за станом погашення заборгованості із заробітної плати працівникам ПАТ”Хмельницьке авіапідприємство “Поділля Авіа” (м. Хмельницький) та використання коштів, які отримуються від реалізації майна підприємства.

Заступник директора Департаменту – начальник управління економічного розвитку Ірина Дідух зазначила, що рішенням Господарського суду Хмельницької області від 24.12.2014 року №3/5025/443/12 ПАТ «Хмельницьке авіапідприємство «Поділля Авіа» визнано банкрутом.

Так, станом на 31.10.2017 року заборгованість із виплати заробітної плати по підприємству становлять 391,4 тис.гривень. Заборгованість є незмінною протягом 9-ти місяців поточного року.

На 31.01.2017 року заборгованість погашена в обсязі 52,9 тис.грн. (з 444,3 тис.грн. до 391,4 тис.грн.).

З метою погашення сталої заборгованості із виплати заробітної плати по підприємству реалізації підлягає окреме рухоме майно підприємства, яке протягом 9-ти місяців поточного року не має попиту для реалізації.

По ПАТ проводяться переговори з обласною радою щодо можливості викупу останньої частини ВТБ, що належить підприємству-бункруту і яке розташовано на території Аеропорту Хмельницький.

Також на засіданні розглянуто питання щодо надходження та використання коштів по Старосинявській районній раді.

На завершення засідання члени робочої групи окремо заслухали керівників окремих районів щодо стану погашення заборгованості по заробітній платі на місцях.

Теги: стипендій та інших соціальних ви, пенсій, сьогодні під головуванням першог

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео