Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Херсонський державний завод «Палада» передав кіпрській компанії побудований плавучий док за 8 млн до

Херсонський державний завод «Палада» передав кіпрській компанії побудований плавучий док за 8 млн до
165276 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 3 листопада, у присутності мешканців Херсонщини та за участі керівництва обласної державної адміністрації відбулася офіційна церемонія передачі композитного плавучого доку під назвою «ERENEOS» виробництва Херсонського державного заводу "Палада" замовнику – компанії «Multimarine Shipyards Ltd» (Республіка Кіпр).

Плавучий док буде відбуксований замовником у порт Лімассол, де буде використовуватися для докування та ремонту суден з освоєння морського шельфу.
«Це було не просте замовлення, працювали цілодобово, аби встигнути у встановлені строки. Своєчасне завершення побудови – заслуга всіх працівників заводу й окремо хочеться подякувати обласній владі за підтримку заводу», - зазначив директор Херсонського державного заводу «Палада» Валерій Маломан і пообіцяв, що всі працівники, які брали участь в побудові доку, будуть заохочені грошовими преміями.

Під час урочистостей відбулося підписання та обмін актами прийому-передачі, після чого за суднобудівною традицією об борт доку було розбито пляшку шампанського.
Заступник генерального директора державного концерну "Укроборонпром" Артур Херувімов також додав:
«Здача доків стала доброю традицією для «Палади». На нас покладено особливу відповідальність за промисловість Херсонщини, адже ми самі звідси родом. Наразі закладається наступний новий док і завод очікує на нове замовлення».

Директор компанії «Multimarine Shipyards Ltd» (Республіка Кіпр) Ренос Фокас прокоментував:

"Незважаючи на труднощі під час побудови доку, завдяки ретельній роботі та відповідальності працівників заводу маємо якісний композитивний плавучий док. Сподіваємося, це гарний початок тривалої співпраці".

Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зазначив:

«Ми минулого разу зустрічалися з вами 28 квітня 2016 року, коли під головуванням Президента України Петра Порошенко передавали попередній док замовнику. Сьогодні, на цьому урочистому заході, передаємо ваш наступній виріб. Я впевнений, що найближчим часом ми будемо закладати ще один док і у вас буде стабільність, заробітна плата, впевненість у майбутньому. Тут присутня наша молодь, яка дивиться на надбання працівників і бачить кропітку працю. Я впевнений, що у багатьох з них виникне бажання так само продовжувати справу корабелів . Бажаю вам більше замовлень, будьте впевненими у собі. А ми зі своєї сторони зробимо все, щоб ваш завод «Палада» звучав по всій Україні та всьому світу. Херсонська обласна державна адміністрація завжди з вами була, є і буде».
Після передачі доку відбулася урочиста церемонія нагородження працівників ХДЗ «Палада»: грамотами та подяками ДК «Укроборонпром» та ДК «Укрспецекспорт», голови Херсонської обласної державної адміністрації та керівництва підприємства.
Дата закладки доку відбулась 9 вересня 2016 року. Його вантажопідйомність 7100 тон.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео