Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Внаслідок подій під Верховною Радою України до поліції доставлено 11 осіб

​Внаслідок подій під Верховною Радою України до поліції доставлено 11 осіб
192312 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конфлікт виник після того, як правоохоронці повернули частину щитів, викрадених напередодні у військовослужбовців Національної гвардії.

Вчора, 17 жовтня, під час прориву фільтраційного кордону мітингувальники відібрали у правоохоронців щити та захисну амуніцію. Протягом дня із представниками наметового містечка проводилися перемовини щодо повернення майна, однак активісти відповідали відмовою.
Коли колона на чолі із людьми з викраденими у правоохоронців щитами в руках вишикувалася, аби йти під інші адміністративні будівлі, правоохоронці вкотре закликали мітингувальників повернути засоби захисту. Однак отримали відмову, внаслідок чого виникла сутичка та штовханина. В результаті інциденту поліцейські доставили до відділку 11 активних учасників.
Після встановлення їхніх анкетних даних трьох осіб уже відпустили.
Поліція вкотре наголошує, що право громадян на мирне зібрання і вільне виявлення своїх поглядів – це невід’ємне конституційне право кожної людини, до якого ми ставимося з повагою. Однак правоохоронці закликають організаторів та учасників акції повернути амуніцію правоохоронців і висловлювати свою позицію у цивілізований спосіб, не влаштовувати провокацій.
Окрім того, правоохоронці запрошують правозахисників прибути до поліції і взяти участь в опитуванні доставлених активістів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео