Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Генеральною прокуратурою України оголошено підозру російському офіцеру за віддання наказу на обстрі

​Генеральною прокуратурою України оголошено підозру російському офіцеру за віддання наказу на обстрі
82624 ПЕРЕГЛЯДІВ

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення з боку Збройних Сил Російської Федерації, а також підпорядкованих їм незаконних збройних формувань законів та звичаїв війни, вкотре виявлено беззаперечні факти присутності та участі військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації у збройному конфлікті на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Як результат, одному з високопосадовців Збройних Сил Російської Федерації, діючому генералу російської армії оголошено підозру у вчиненні ним особливо тяжких злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України. Йому інкримінується вчинення терористично акту, що призвело до загибелі людей, ведення агресивної війни, порушення законів та звичаїв війни, що поєднані з умисними вбивствами людей.
Зокрема, у ході досудового розслідування встановлено, що вищезазначений генерал, будучи на керівній посаді Міністерства оборони терористичної організації «ДНР», 01.02.2017 віддав наказ про артилерійський обстріл м. Авдіївка Донецької області, внаслідок чого загинуло 2 військовослужбовці Збройних Сил України та 1 цивільна особа, 12 військовослужбовців Збройних Сил України та 3 цивільні особи отримали поранення.
Крім того, внаслідок обстрілів пошкоджено (зруйновано) 56 об’єктів цивільної інфраструктури міста.
Довідково: за скоєння цих злочинів передбачений максимальний строк покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео