Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент дав старт боротьбі зі спортивною корупцією

187430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глава держави Петро Порошенко поставив свій президентський підпис в законопроекті під номером 2243а, в якому мова йде про механізми запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань та боротьбу з корупцією у спорті.

Що передбачено Законом? Будь-які спортивні змагання повинні проходити за принципом чесної та прозорої гри, що зобов’язує українських спортсменів дотримуватися морально-етичних зобов’язань. Також забороняється застосовувати заборонені прийоми й методи боротьби, не можна бути грубим, шахраювати, принижувати суперника. Заборони поширюються й на тренерів, посадовців, членів команди спортсмена.

Також Гарант визначив, що вважатиметься корупційним правопорушенням.

Це передусім спроба підкупити спортсмена, членів його команди, або чиновників, причетних до спорту з метою вплинути на результат, або щодо розкриття конфіденційної інформації.

Також члени команди спортсменів, особи, котрі виконують функції помічників спортсменів чи спортивної команди, чиновники, котрі мають відношення до спортивної галузі не мають права робити ставки на тоталізаторі в тому виді спорту, на якому спеціалізуються, або в якому ведуть свою професійну діяльність.

Поки що Законом за такі правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео