Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Болгарії офіційно відкрито пам’ятник Тарасові Шевченко

У Болгарії офіційно відкрито пам’ятник Тарасові Шевченко
108144 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відтепер столиця Болгарії Софія є тим містом, де можна побачити революціонерів двох країн майже поряд. Бронзовий монумент висотою три метри, котрий увічнив українського поета, письменника, пророка та генія Тараса Шевченка, офіційно відкрито. А знаходиться він неподалік від пам'ятника болгарину Христо Ботеву, дуже схожому на Шевченка завдяки власним революційним, творчим та національним ідеям.

Відкриття пам'ятника Шевченку стало однією з важливих частин робочого візиту президента України Петра Порошенка до Болгарії. Варто відзначити, що Росен Плевнелієв - президент Болгарії – усіляко сприяв вищезазначеній культурній інтеграції, а сам Петро Порошенко наголосив на тому, що сусідство українського та болгарського поетів не є випадковим, оскільки кожен з них у свій час надихав мільйони сердець на священну боротьбу за власні духовність, свободу та незалежність.

Цікаво, що пам'ятник Тарасу Шевченко встановили ще у травні 2009-го року. Проте, офіційно відкрили тільки зараз. Складається монумент також і з національних українських символів – рушника та калини, котрі органічно злилися у бронзі, аби вічно уособлювати нашу державу та багатий духовний досвід українців.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео