Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Військово-Морські Сили України будуть відроджені

Військово-Морські Сили України будуть відроджені
27101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Збройні Сили України мають зазнати всебічного масштабного розвитку. Стосується це, у першу чергу, Повітряних, Сухопутних та Військово-Морських сил ЗСУ, у контексті яких має відбуватися системне нарощування українського військово-морського потенціалу. Про це у ході урочистого святкування Дня ВМС, котре пройшло в Одесі, повідомив президент України Петро Порошенко.

Крім того, він наголосив на необхідності забезпечення надійного та якісного захисту комунікацій, узбережжя, портів і власне українських інтересів у морському просторі. Через те, що за майже 25 років незалежності України її ВМС отримали лише чотири кораблі, морський простір нашої держави не отримував гідного контролю та захисту. А після насильницької окупації Криму Росією у 2014-му Україна втратила більше 65% свого корабельного складу. Наявні ж наразі його залишки потребують суттєвих модернізації і ремонту.

За словами президента України, сучасний стан Військово-Морських Сил вже проінспектовано, що у найближчому майбутньому дозволить швидко вирішити усі проблеми вищезазначеної галузі. Першим кроком до цього може стати оголошення 2017 року роком українських ВМС.

У якості початку процесу їх реорганізації Петро Порошенко передав ВМС дві неймовірні технічні новинки у вигляді збудованих в Україні броньованих катерів, оснащених системами розвідки, спостереження та знешкодження як повітряних, так і надводних цілей. Варто відзначити, що ці катери не стануть останнім подарунком українським ВМС – дуже скоро українську флотилію поповнять ще декілька подібних ефективних технічних розробок.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео