Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Азербайджан активніше співпрацюватимуть у паливно-енергетичній сфері

Україна та Азербайджан активніше співпрацюватимуть у паливно-енергетичній сфері
189088 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час свого візиту до Азербайджану глава Української держави Петро Порошенко і тамтешній президент Ільхам Алієв дійшли згоди щодо відновлення деяких проектів на українському паливному ринку.

Зокрема, мова йде про «Одеса-Броди» - поки що закритий проект, для старту реалізації котрого достатньо тих обсягів нафти, які постачає на європейські ринки Азербайджан. Крім того, завдяки вищезазначеному проектові, Україна збільшить власні транзитні можливості, оскільки трикутник держав, розташованих між Балтійським, Каспійським та Чорним морями має чудовий потенціал для співпраці.

Варто відзначити, що на зустрічі двох президентів під час обговорення співробітництва у контексті палива та енергетики велика роль була приділена також і побудові планів щодо доступу азербайджанських інвесторів на паливний ринок України. Сам Азербайджан у якості нафтової компанії «Socar» у нашій державі вже давно присутній – це біля 60-ти заправних станцій та більш ніж 200 мільйонів американських доларів інвестицій.

Також глави держав зауважили, що Україна є ідеальною територією, завдяки якій енергоресурси Азербайджану швидко та економічно потраплятимуть до країн Європейського союзу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео