Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент України підтримав відновлення територіальної цілісності сусідньої Грузії

Президент України підтримав відновлення територіальної цілісності сусідньої Грузії
162214 ПЕРЕГЛЯДІВ

8-го серпня 2008-го року Російська Федерація вторглася у мирну Грузію, насильницьким шляхом порушивши її територіальну цілісність. Лише за п'ять днів військового конфлікту у результаті ракетних обстрілів та бомбардувань загинули сотні людей, серед яких – військовослужбовці, поліцейські та мирні жителі.

Сьогодні, через вісім років після того військового протистояння, президент України Петро Порошенко зробив висновок щодо схожості ситуацій, котрі склалися тоді у Грузії і зараз в Україні. З точки зору Глави Української держави, той напад на країну був прологом повномасштабної російської війни, розпочатої на українських теренах у 2014-му році. Варто відзначити, що грузинська політика, направлена на вдоволення російського агресора, повністю збанкротила державний фонд країни на кілька наступних років. Український президент вважає, що той урок був повчальним, проте, не засвоєним вчасно нашою державою.

Крім того, пан Порошенко заявив про те, що Україна ніколи не підтримає тих російських режимів, котрі наразі існують у Південній Осетії та Абхазії. А недоторканний чужинцями суверенітет президент України вважає найбільшим скарбом для будь-якої держави світу. Саме цього він і побажав грузинському та українському народам, попередньо висловивши співчуття родичам усіх загиблих у Грузії рокового 2008-го року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео