Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Система електронних декларацій в Україні не буде запущена вчасно

Система електронних декларацій в Україні не буде запущена вчасно
162306 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на тверду позицію президента Української держави Петра Порошенка щодо недопущення початку функціонування такого антикорупційного інструменту як система електронних декларацій пізніше запланованого терміну – 15 серпня, експерти та журналісти наввипередки стверджують про те, що графік запуску старту вищезазначеного нововведення вже є зірваним. Доказ цьому – оприлюднені у чисельних ЗМІ документи про фейкові причини зауважень державних установ до системи, аби не дати їй почати працювати у термін.

Наразі, з точки зору аналітиків, наша країна знаходиться на перехресті одразу двох невигідних для неї шляхів – сьогоднішнього запуску системи електронного декларування в обіг відсутності сертифікату відповідності чи порушення зобов'язання перед Європейським союзом, котре регламентувало старт роботи інновації саме сьогодні.

Найпарадоксальнішим у цій ситуації є те, що блокувати роботу майбутнього сервісу можуть лише дві людини – це Олександр Турчинов (голова РНБО, чиє відомство має безпосередній зв'язок із Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації) і президент України Петро Порошенко через бачення неможливості запустити систему все-таки вчасно.

Цікаво, що, незважаючи на відсутність атестату захисту інформації, за запуск системи електронного декларування висловились навіть представники Національного агентства з протидії корупції. А якщо інновація не зможе працювати повноцінно, вона потягне за собою й суттєві перепони у роботі державної політики, націленої на викорінення корупції, що, у свою чергу, призведе, до виникнення чергової перешкоди для запровадження омріяного Україною безвізового режиму з країнами ЄС.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео