Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна звернеться до Міжнародного трибуналу ООН, аби притягнути Росію до відповідальності

Україна звернеться до Міжнародного трибуналу ООН, аби притягнути Росію до відповідальності
27166 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку заяву зробив президент України Петро Порошенко, акцентуючи увагу широкого загалу на тому факті, що агресивна Російська Федерація має отримати справедливе покарана за порушення міжнародних правових норм, суверенної та територіальної української державної цілісності, а також за цілеспрямоване завдання шкоди українським громадянам.

За словами президента України, московському Кремлю не допоможе жоден інструмент хитрої інформаційної війни, котру Росія наразі веде проти усього світу. Найперше, що має бути у переліку пріоритетів українських дипломатів, це відновлення та подальший захист як територій нашої держави, так і її суверенітету. До того ж, тиск міжнародної політичної спільноти на Російську Федерацію має бути збереженим до повного виконання окупантом усіх пунктів Мінських домовленостей.

Пан Порошенко зазначив, що Кремль свідомо ігнорує усі засоби, запропоновані Європейським союзом для скорішого врегулювання конфлікту у Донбасі. Проте, незважаючи на цей факт, і Українська держава, і її партнери по Нормандському формату Німеччина та Франція продовжуватимуть спільну роботу над реалізацією плану відновлення миру у нашій країні.

Варто відзначити, що Україною вже подані відповідні заяви проти Російської Федерації до Європейського суду, котрий розглядає питання дотримання прав людини в усьому світі. Крім того, Українська держава має намір звернутися до Міжнародного трибуналу Організації Об'єднаних Націй у питанні морських прав та й надалі використовувати усі правові можливості, аби країна-агресор була покарана за свої протиправні дії.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео