Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Білорусь мають намір посилити спільні двосторонні відносини

Україна та Білорусь мають намір посилити спільні двосторонні відносини
189456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зі ще однією державою – Республікою Білорусь – наша країна зацікавлена будувати конструктивні стосунки, націлені на спільний розвиток таких важливих для обох держав сфер як економіка, освіта, культура та промисловість.

Для цього Глава Української держави Петро Порошенко зустрівся з Володимиром Макеєм – міністром закордонних справ Республіки Білорусь – та обговорив з ним аспекти поглиблення двосторонніх україно-білоруських відносин.

Пан Макей подякував Главі Української держави та наголосив на доцільності будування конструктивного багатогалузевого діалогу між країнами. Варто відзначити, що економічна співпраця між Україною і Білоруссю стала окремим пунктом у розмові двох представників влади держав. Зокрема, пан Порошенко і пан Макей відзначили необхідність активізації торгівельно-економічних відносин у контексті збільшення робочих потужностей таких промислових сфер як машинобудівництво, агропромисловий комплекс, енергетика і транспорт.

Крім того, сторони дійшли консенсусу щодо доцільності облаштування кордону між Україною і Білоруссю та проведення цьогорічної Міжурядової змішаної комісії у Мінську.

Український президент Петро Порошенко наголосив на тому, що наша держава зацікавлена у створенні навчальних закладів, котрі б сприяли вивченню української мови тими етнічними українцями, котрі мешкають на території Білорусі. Крім того, Республіка та Українська держава можуть ініціювати спільне проведення культурних заходів, присвячених 345-ї річниці з Дня народження автора найпершої Конституції нашої держави – Пилипа Орлика, котрий був народжений на землях сьогоднішньої Мінської області.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео