Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Швейцарія допомагатиме Україні протидіяти російській агресії

Швейцарія допомагатиме Україні протидіяти російській агресії
162430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кріста Марквальдер – Голова Національної Ради Швейцарії – вперше за свою політичну кар'єру здійснила робочий візит до Української держави. Прибула пані Марквальдер на особисте запрошення президента України Петра Порошенка, аби обговорити з ним позицію Швейцарії щодо дій агресивної Російської Федерації на українських територіях та подальшої ескалації військового україно-російського конфлікту.

Голова Національної Ради Швейцарії зазначила, що її країна, як і раніше, має тверду і принципову позицію щодо окупаційної політики Росії, тобто не визнає Автономну Республіку Крим територією країни-загарбника та не допустить, аби Російська Федерація використовувала Швейцарію як додатковий інструмент у допомозі обходження економічних санкцій, впроваджених Європейським союзом.

За словами пані Марквальдер, Уряд Швейцарії і надалі усіляко підтримуватиме прагнення Української держави до збереження власних, законодавчо регламентованих, принципів незалежності та суверенності. Крім того, Швейцарія має намір допомагати України відновити контроль над україно-російським державним кордоном.

Варто відзначити, що зазначена вище Швейцарська держава ще й є надійним економічним партнером України, завдяки якому обсяг швейцарських інвестицій в український бізнес вже зріс на більш ніж 8%. Петро Порошенко також висловив надію на можливість проведення у кінці цьогорічного вересня засідання спільного україно-швейцарського комітету з питань співробітництва у торгівельно-економічній галузі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео