Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Донбасі буде розгорнено озброєну поліцейську місію ОБСЄ

У Донбасі буде розгорнено озброєну поліцейську місію ОБСЄ
162402 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Української держави Петро Порошенко та Генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва у Європі Ламберто Дзанньєр обговорили актуальне питання захисту Донбасу і, як наслідок, збільшення представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у проблемному українському регіоні.

За словами Глави України, агресивна Російська Федерація сьогодні повністю нівелювала усі мирні пункти Гельсінського заключного акту, через що співробітники ОБСЄ все частіше зіштовхуються з терористичними загрозами та агресією на свою адресу, знаходячись на територіях тимчасово окупованих земель Донецької та Луганської областей. Аби запобігати цьому, українська та європейська сторони дійшли згоди щодо доцільності розгорнення в Донбасі повномасштабної поліцейської місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Крім того, співробітники ОБСЄ встановлять постійно діючий моніторинг над тією ділянкою україно-російського кордону, котра наразі є неконтрольованою. Цей пункт, до речі, міститься у Мінських домовленостях. Разом із тим, Європа та Україна мають на меті якнайшвидше звільнення політичних в'язнів, які наразі знаходяться на окупованих територіях.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео