Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До лав ЗСУ вступили десятки тисяч добровольців-патріотів

До лав ЗСУ вступили десятки тисяч добровольців-патріотів
81357 ПЕРЕГЛЯДІВ

57 тисяч українців цьогоріч служитимуть у Збройних Силах Української держави та Національній гвардії на контрактній основі, а кількість тих військовослужбовців, котрі наразі знаходяться у якості резервістів, дорівнює вражаючій цифрі у сто тисяч осіб. Такі дані під час проведення урочистостей з приводу святкування Дня захисника України озвучив український президент Петро Порошенко.

 

Глава Української держави додав, що цього року в нашій країні було вперше за всі роки незалежної України проведено масштабні навчання за участі резервістів. Крім того, під час не оголошеної Російською Федерацією кровопролитної війни на теренах нашої держави участь в антитерористичній операції у Донбасі прийняли майже 300 тисяч осіб, з яких 266 тисяч громадян на сьогоднішній день є володарями статусу учасника бойових дій. Пан Порошенко підкреслив, що саме такі люди – патріотичні, вольові, сильні, рішучі та сміливі – є найголовнішою цінністю сучасної української армії, котра змушено й несподівано, але без роздумів прийняла зухвалий виклик агресивної Росії та продовжує стримувати хитрого окупанта, більше не дозволяючи йому захопити жодного метру історично українських земель.

Важливо додати, що з моменту початку війни в Україні своїх мужніх власників вже знайшли більш ніж десять тисяч почесних державних нагород, а звання Героя України отримали ще 33 відважних військовослужбовця. Окрім їхнього відзначення, Петро Порошенко звернувся до української громади із закликом вшанувати хвилиною мовчання тих героїв, котрих, на жаль, більше немає з нами. Це – більш ніж 2,5 тисячі патріотів, котрі поклали власні життя на вівтар української суверенності та загинули у Донбасі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео