Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна й досі у приорітеті політики Сполучених Штатів

Україна й досі у приорітеті політики Сполучених Штатів
108614 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таку думку висловив екс-міністр іноземних справ Володимир Огризко. Цей аналіз він зробив на основі першої офіційної телефонної розмови американського та українського президентів. Дональд Трамп, за словами пана Огризко, зробив дзвінок першим виключно тим президентам, котрі перебувають в полі діяльності та зацікавленості його зовнішньої політики.

     Володимир Огризко певен, Америка ставиться до України як до важливого гравця у світі політики та як до сильної країни, яка уже давно почала проявляти свою волю й приймати виважені рішення. Трамп не вважає Україну – державою третього світу. Про це свідчить його розмова з Порошенко. Адже саме з цих слів розпочалося спілкування новообраного Президента США з Президентом України.

     Екс-міністр запевняє, що якими б солодкими спічами не заманював російський очільник під час передвиборчої кампанії Трампа, політика останнього обіцяє бути жосткою та продуманою. Причина цьому, заявляє пан Володимир, в тому що новий Президент Штатів – республіканець. Найголовніше те, що, каже Огризко, розмова між очільниками двох країн відбулась. Далі за роботу візьмуться дипломати, які прокладуть необхідну стежину співпраці.

     Нагадаємо, що сьогодні відбулася перша телефонна розмова між Трампом і Порошенко. У ході якої Президент США пообіцяв Україні продовжити боротьбу з російськими агресорами та всіляко сприяти україно-американській співпраці. Насамкінець очільники домовилася про особисту зустріч, точна дата якої поки що невідома. Політичні експерти переконані, що майбутня поїздка Порошенко до Америки укріпить відносини двох країн і точно визначить статус взаємовідносин між Білим Домом і Кремлем.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео