Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Подяка Президента

Подяка Президента
190165 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Гарант Конституції на своїй офіційній сторінці на Фейсбуці повідомив, що мав телефонну розмову з останнім зі звільнених бранців-«кіборгів» Тарасом Колодієм. Як тільки хлопця доправили додому, Петро Порошенко набрав його й висловив свою подяку за мужність і стійкість, а також привітав його з довгоочікуваним звільненням. Кілька слів Президент сказав і матері Тараса, а саме - подякував їй за сина-героя. Наостанок очільник країни виказав бажання особисто привітати Тараса.

     Нагадаємо, 18 грудня 2016 року на територію підконтрольну України вдалося повернутися останньому з «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт Тарасу Колодію. Ця подія стала можлива завдяки священикам Московського патріархату.

     За словами Ірини Геращенко перший віце-спікер парламенту та представник переговорного процесу з української сторони у Мінську, з початку конфлікту на сходу священики визволили з полону кілька десятків бранців.

     Радник голови СБУ Юрій Тандіт висловив надію, що й надалі представники української православної церкви вливатимуть на звільнення вітчизняних героїв. На Раді Церков, яка відбулася у місті Краматорськ, голова СБУ Василь Грицак мав розмову з митрополитом Августином. Він попросив його та Блаженнішого Онуфрія допомогти повернути українських військовополонених додому.

     Наостанок зазначимо, Тарас Колодій потрапив на службу в АТО в серпні 2014 року. Спершу він проходив службу в Константинівці як десантник 80-ої аеромобільної бригади. Потім пішов захищати Донецький аеропорт. Через рік хлопець потрапив до сепаратиського полону.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео