Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прибічники Президента України розробляють новий містобудівний план в історичній зоні Києво-Печерсько

Прибічники Президента України розробляють новий містобудівний план в історичній зоні Києво-Печерсько
190558 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ділянка, яка раніше перебувала у власності взуттєвої фабрики «Київ», скоро може перетворитися на багатоповерхівки. Саме таке сусідство чекає на Києво-Печерську лавру. Територія, на яку претендують у товаристві «Проектні системи ЛТД», сягає понад 100 квадратних метрів. Ідею проекту приписують архітекторові Андрію Миргородському.

А ось інвесторами називають людей із партії Президента - Сергій Березенко та Олександр Бригинець. Саме вони очолюють благодійний фонд, який разом із вищезгаданим товариством і Департаментом архітектури Києва інвестують цей план.

Проте ані пан Березенко, ані пан Бригинець не визнають цього проекту офіційно. За словами Бригинця, він категорично проти подібної ідеї. Натомість політик підкреслює, що його фонд займається виключно Маріїнським палацом. Щодо Бригинця, то він взагалі відмовився надавати будь-які коментарі з цього приводу.

І все б нічого, якби територія, на яку так зазіхають чиновники, не перебувала б під охороною культурних пам'яток ЮНЕСКО. У генеральному плані забудов ця промислова територія до 2020 року має залишатися у тому вигляді, в якому вона є зараз.

Як відомо,на ділянці, якою зацікавилися чиновники, наразі знаходиться штаб партії Петра Порошенка та «Міжнародний інвестиційний банк», який частково належить Президенту України.

Додамо, 1 лютого 2017 року Україна відвідає зі звітом про вищезгадану територію та інші культурні спадщини перед ЮНЕСКО.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео