Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна витрачатиме на оборону більше

133931 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2016 році Україна піклуватиметься про свою обороноспроможність значно більше: Президент підписав указ, за яким наступного року більша частина державного бюджету буде виділятися на безпеку.

З початку наступного року 5 відсотків ВВП України буде відраховуватися на забезпечення оборони і безпеки держави. За ініціативою Ради з національної безпеки і оборони Петро Порошенко підписав відповідний указ, який вимагає, щоб саме така частина внутрішнього валового продукту відраховувалася на потреби безпеки.

Вимоги Ради нацбезпеки нещодавно оприлюднив Олександр Турчинов. За його словами, не менше 5 відсотків від ВВП має піти на покращення обороноспроможності держави, з них — мінімум 3 % - безпосередньо на потреби оборони.

Указ Президента зазначає, що незалежно від того, яким буде обсяг ВВП, сектор оборони має отримати у наступному році не менше 100 мільярдів гривень. За словами економістів, враховуючи прогнози стосовно економічного стане держави на наступний рік, забезпечити армію належним способом важко, однак спеціалісти погоджуються, що через наявність сильного зовнішнього ворога ці витрати є неминучими.

Що стосується 2015 року, держава виділила на оборону 3 відсотки ВВП, що загалом склало 48 мільярдів гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео