Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Президент закликав пришвидшити проведення реформ

105946 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ закликав прискорити процес проведення реформ серед яких основними він назвав судову та антикорупційну реформи. 


Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ закликав прискорити процес проведення реформ серед яких основними він назвав судову та антикорупційну реформи. «Ми повинні діяти більш рішуче. Ми уже втратили багато дорогоцінного часу на створення політичних умов, які були необхідні для запуску процесу реформ і зараз необхідно працювати у цьому напрямку.»,- заявив Петро Порошенко. При цьому він заявив, що процес реформування держави уже був запущений, але для появи перших результатів потрібен час. «Не треба посипати голову попелом через, нібито, відсутність реформ. Вони є, але для появи результатів повинен пройти певний період часу.», - заявив він. При цьому він зауважив, що не потрібно зупинятись на досягнутому і продовжувати роботу. За його словами реформування держави є важливим, оскільки зміни в середині держави дозволять ефективніше боротись із агресором. Він вважає, що проведення реформ стане яскравим прикладом для світу появи нової якісної політики і продемонструє європейську модель розвитку держави.
Найважливішою, на думку президента, є проведення судової реформи, а тому він наголосив на важливості якомога швидше прийняти закон про судову гілку влади. Петро Порошенко вважає, що саме судова система зараз є «скелею, об яку розбиваються реформаторські хвилі». При цьому він виступає за обмеженням впливу інших гілок влади на суди, але зауважив, що за судами потрібен суворий контроль, який не дозволятиме їм самим порушувати закон. Він також підкреслив важливість очищення судів від корупції для якісної і ефективної роботи Національного антикорупційного бюро, яке, за його словами,уже в найближчі тижні розпочне свою роботу. Окрім цього він висловився за якомога швидше зняття депутатської і суддівської недоторканості, яке дозволить зробити усіх громадян України рівними перед законом. Звертаючись до керівника Міністерства економіки і торгівлі Айвараса Абромавичуса Петро Порошенко запропонував підготувати план реформування державних підприємств. За словами Порошенка необхідно провести якісний і сучасний аудит усіх держпідприємств, а також призначити незалежних і чесних керівників на такі підприємства, які зможуть покращити фінансову ситуацію на підприємства, а також забезпечать їхній розвиток.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео