Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український керманич отримав потужну підтримку американського колеги

Український керманич отримав потужну підтримку американського колеги
82254 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український очільник Петро Порошенко днями відвідав Вашингтон і поговорив із американським президентом Дональдом Трампом. Від нього він отримав хорошу підтримку в подальших діях стосовно врегулювання ситуації на сході України. Таку інформацію повідомила посол США в Україні Міла Йованович.

За її словами, засідання обох президентів проходило в Овальному залі в Білому домі, що знаменує його особливість. Вона підкреслила, що Америка виступає за цілісніть території України та її суверенітет, і не збирається ухилятися від цього курсу. Також пані дипломат відзначила хорошим знаком призначення українським спецпредставником від США Курта Уолкера.

Також вона запевнила, що надто важливим є виконання Мінських домовленостей, які спрямовані на якнайшвидше врегулювання ситуації на сході країни. Надважливим є те, що ці угоди підписали й представники від РФ, зазначила посол. Вона запевнила, що Уолкер якраз займається питанням, як змусити Кремль виконувати ці домовленості. Він планує говорити з усіма сторонам конфлікту та учасниками «Мінську».

Також Штати хочуть зберегти суверенітет і повернути законні кордони України, а теакож вберегти релігійні, етнічні та мовні переваги всіх українців, підкреслила Йованович. Насамкінець пані дипломат додала, що санкції триватимуть над РФ доти, доки вона не реалізує покладені на неї «Мінськом» домовленості.

Насамкінець додамо, що днями речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав, що Москва воліє сама розміщувати свої війська, як вважає за потрібне, й не збирається ні перед ким звітувати щодо цього питання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео