Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко відреагував на злочинні втручання у діяльність української УПЦ

Порошенко відреагував на злочинні втручання у діяльність української УПЦ
82351 ПЕРЕГЛЯДІВ


Український керманич Петро Порошенко закликав Росію перестати притісняти українську церковну діяльність в анексованому Криму. Таку новину повідомила прес-служба Петра Порошенка.

За їхніми словами, український очільник зустрівся другого вересня з церковними предстоятелями та героями АТО. Під час промови Порошенко категорично виступив проти дій окупантів, які напали на кримський храм святого Володимира і святої Ольги УПЦ в місті Сімферополь.

Глава держави наголосив, що не збирається спускати з рук такі зухвалі та вандальні дії. Мовляв, своє потрібно захищати, підкреслив очільника.

Раніше повідомлялося, що наприкінці літа цього року російські силовики прорвалися до храму Київської української православної церкви. Вони заблокували вхід. Архієпископ Сімферопольський та Кримський УПЦ київського патріархату отримав травми. Нападники вдерлися до святині та винесли звідти усе церковне начиння. Прокуратура півострову порушила кримінальне провадження за фактом цього злочину.

У свою чергу внутрішньополітичне відомство України звернулося до Москви з вимогою якнайшвидше припинити переслідування вірян і відкрити їм доступ до церкви УПЦ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео