Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент України Петро Порошенко: перемир’я під загрозою

Президент України Петро Порошенко: перемир’я під загрозою
106079 ПЕРЕГЛЯДІВ

Припинення вогню, про яке в четвер домовилися в Мінську, може закінчитися, не розпочавшись, оскільки сепаратисти продовжують обстріли, попередив Петро Порошенко.


Припинення вогню, про яке в четвер домовилися в Мінську, може закінчитися, не розпочавшись, оскільки сепаратисти продовжують обстріли, попередив Петро Порошенко. Відповідальність за збереження напруженості він поклав на Росію.

Відповідно до угоди, досягнутої 12 лютого після 16-годинного переговорного марафону у форматі «нормандської четвірки», перемир’я набирає чинності з 00:00 годин за місцевим часом у неділю.

За інформацією журналістів із зони конфлікту, менш ніж за добу до призначеного часу немає ніяких ознак ослаблення напруження бойових дій.
Такі ж дані надали спостерігачі ОБСЄ. «Ми переконані, що Мінська угода - єдиний шлях до сталого перемир’я», - заявив прес-секретар місії Майкл Босюрків.

Понад десять мирних жителів загинули у п’ятницю на сході України в результаті артилерійських а ракетних обстрілів, в яких сторони звинувачують один одного. Згідно з даними українських властей, вибухом було вбито два відвідувача кафе в селищі Щастя Луганської області. У місті Артемівськ Донецької області таким же чином загинули три людини, включаючи семирічну дитину.Командування сепаратистів говорить про сім загиблих, що перебувають під їх контролем в Донецьку та Горлівці.

«Ми переконані, що Мінська угода у великій небезпеці. На жаль, російські наступальні операції посилилися. Після того, що ми досягли в Мінську, це не тільки атака на українських мирних жителів, це атака на мінські результати, причому без пояснення », - заявив Петро Порошенко.
Заступник міністра оборони України Петро Мехед припустив, що сепаратисти бажають в останні години «підняти свій прапор над Дебальцеве». «Україна очікувала ескалації і приймає всі необхідні заходи», - додав він.
«Якщо в ніч на неділю не буде двостороннього припинення вогню, ми будемо закликати до скликання надзвичайної зустрічі Європейської Ради», - сказав Президент України Петро Порошенко під час переговорів у Києві з угорським прем’єром Віктором Орбаном.

                                           

На прес-конференції в Брюсселі в четвер, 12 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель не виключила введення нових санкцій відносно Москви, якщо припинення вогню на сході України не буде дотримуватися.
Представник держдепартаменту США Джен Псакі в п’ятницю, 13 лютого, заявила, що сепаратисти в Донбасі, ймовірно, продовжують отримувати російську зброю, і попередила, що, якщо інформація підтвердиться, Вашингтон і його союзники знайдуть способи впливу на ситуацію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео